Tánc > BÉJART BALLET LAUSANNE

BÉJART BALLET LAUSANNE

BÉJART BALLET LAUSANNE

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2022. július 01.

JEGYVÁSÁRLÁS

BÉJART BALLET LAUSANNE

„Wien, Wien, nur Du allein”

2022. július 1. péntek 20:00 (esőnap: július 2.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

VILÁGPREMIER

A „Wien, Wien, nur Du allein” újrarendezésének 2022-es világpremierjére a Margitszigeti Színház színpadán kerül sor, ahol a társulat immár harmadik alkalommal vendégszerepel.

Maurice Béjart „Wien, Wien, nur Du allein” című koreográfiáját 1982-ben mutatták be először. Ebben táncosként szerepelt a pályakezdő, ma a társulatot vezető Gil Roman.

Egy olyan időtlen műről van szó, amely pontosan utal arra, amit ma élünk át. Szinte mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy egy korszak végét, és még inkább az emberiség egy ciklusának végét éljük.

A „Wien, Wien, nur Du allein” újrarendezéséről a következőket mondta Gil Roman: „Emberség, apokalipszis, halál és újjászületés. A próbák során ismét felfedeztem gyermekkori csodálatomat Maurice Béjart koreográfiai és színházi munkássága iránt. A munka során nagyon nehéz volt az egyensúlyt megtalálni.  Egy finom, de erőteljes egyensúlyt az elvonatkoztatás, a mozdulat igazsága és a teatralitás között. Mindent, amit én keresek az alkotásaimban, Maurice már megtalálta.  Micsoda fantasztikus mesteri lecke!”

Az 1987-es megalakulása óta a Lausanne-i Béjart Ballet a koreográfia világának egyik referenciája. Az alapító mester, Maurice Béjart 2007-ben bekövetkezett halála óta, az utódjaként megjelölt Gil Roman vezeti a társulatot.

A társulat célja, hogy a tánc világát minél szélesebb közönség számára megnyissák. A Lausanne-i Béjart Ballet a világ bármely pontján, Tokiótól Moszkván és Párizsion át Budapestig képes megtölteni a legnagyobb előadótermeket is.

2007 óta Gil Roman fenntartja és tovább fejleszti a Béjart Ballet Lausanne repertoárját, melynek középpontjában Béjart munkái állnak, többek között olyan emblematikus koreográfiák, mint a „Tavaszi áldozat”, a „Bolero”, „Beethoven IX. szimfóniája”, melyeket Gil Roman megismertet vagy újra felfedeztet a közönséggel, mint például a „Piaf” vagy a „Varázsfuvola”.

A vendégkoreográfusok, mint Alonzo King, Tony Fabre, Christophe Garcia, Giorgio Madia, Julio Arozarena vagy Yuka Oishi, szintén hozzájárultak a Béjart Ballet Lausanne társulatának kreatív fejlődéséhez.

A társulat küldetéséhez hűen életben tartja Maurice Béjart munkásságát, és teszi ezt úgy, hogy mindeközben kreatív alkotóműhely marad.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top